خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند
سرخط خبرها

چه واکسنی برای دوز سوم تزریق کنیم؟ | همه‌چیز درباره دوز سوم واکسن کرونا

  • کد خبر: ۸۷۲۸۷
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۳
چه واکسنی برای دوز سوم تزریق کنیم؟ | همه‌چیز درباره دوز سوم واکسن کرونا
از چه زمانی باید دوز سوم تزریق شود و اولویت‌بندی دریافت واکسن به چه صورت است؟ پاسخ به ۸ پرسش درباره تزریق سومین دوز واکسن کرونا را در ادامه مشاهده می‌کنید.

شهرآرانیوز - فراخوان سالمندان بالای ۶۰ سال برای دریافت دوز سوم واکسن کرونا از روز شانزدهم آبان‌ماه به طور رسمی در تمامی استان‌های کشور کلید خورده و بدین ترتیب پس از گذشت ۲۱ روز از تزریق دوز سوم واکسن کرونا به کادر درمان حالا واکسیناسیون دوز تقویتی افراد بالای ۶۰ سال شروع شده است.

پاسخ به ۸ پرسش درباره تزریق سومین دوز واکسن کرونا را در ادامه مشاهده می‌کنید.

چه کسانی باید دوز سوم را بزنند؟

کارکنان بهداشت و درمان (بدون محدودیت سنی)، گروه‌های پرخطر که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند و سالمندان بالای ۶۰ سال (متولدان ۱۳۴۰ به قبل) که در نوبت اول و دوم واکسن غیرفعال شده از جمله برکت و سینوفارم زده‌اند.

از چه زمانی باید دوز سوم تزریق شود؟

کادر درمان و گروه‌های پرخطر حداقل ۶ ماه از تزریق دوز دوم و سالمندان حداقل ۴ ماه از تزریق دوز دوم می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند.

هر واکسنی می‌توان تزریق کرد؟

برای کادر درمان و گروه‌های پرخطر در صورت تزریق واکسن‌های غیرفعال از جمله سینوفارم، بهارات و برکت در دوز سوم همان واکسن‌ها یا آسترازنکا و سوبرانا پلاس تزریق خواهد شد. کسانی که دوز اول و دوم، واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک‌وی تزریق کرده‌اند، می‌توانند آسترازنکا یا سوبراناپلاس دریافت کنند. البته این افراد می‌توانند بدون در نظر گرفتن نوع واکسن تزریق شده در نوبت اول و دوم، واکسن بوستر را انتخاب کنند. سالمندان هم همان واکسن‌هایی را دریافت می‌کنند که در دوز اول برایشان تزریق شده است. البته سالمندانی که سایر پلتفرم‌های واکسن از جمله پروتئین نوترکیب و آدنوویروس (آسترازنکا، اسپوتنیک‌وی و پاستوکووک) را دریافت کرده باشند فعلا نیازی به تزریق دوز سوم ندارند.

مدارک مورد نیاز برای تزریق دوز سوم واکسن چیست؟

همراه داشتن کارت واکسن و مدارک شناسایی در مراجعه افراد برای تزریق واکسن ضروری است.

مسافران چطور می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند؟

افرادی که برای سفر به خارج از کشور با مشکلی از جمله تایید نبودن واکسن تزریق شده در کشور مقصد مواجه باشند می‌توانند با مراجعه به دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا اقدام کنند. تزریق واکسن‌ یادآور برای این افراد پس از گرفتن رضایت در خصوص عوارض احتمالی آن، صورت خواهد گرفت.

اولویت‌بندی دریافت دوز سوم واکسن به چه صورت است؟

در حال حاضرهمان ۳ گروه اعلام شده یعنی کادر درمان، سالمندان و گروه‌های پرخطر، واکسن دوز سوم را دریافت خواهند کرد. گروه‌های خارج از این گروه‌ها و رده‌های سنی، حتی در صورت دارا بودن برخی شرایط از جمله گذشت ۴ ماه از دریافت دوز دوم واکسن سینوفارم مشمول دریافت واکسن بوستر نخواهند بود.

چقدر تزریق این واکسن ضروری است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد بالای ۶۰ سال که ۴ ماه از تزریق نوبت دوم آن‌ها با واکسن سینوفارم گذشته است، دوز سوم یا بوستر را برای افزایش ایمنی دریافت کنند. کارشناسان می‌گویند میزان پادتن‌های موجود در همه واکسن‌ها پس از بازه زمانی چند ماهه کاهش پیدا می‌کند، اما افت سطح ایمنی در مورد واکسن‌های تولید چین و افراد بالای ۶۰ سال بیشتر است.

وضعیت تزریق دوز سوم در دنیا به چه صورت است؟

بسیاری از کشور‌های جهان تزریق دوز سوم واکسن را آغاز کرده‌اند و تا نیمه آبان ماه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان دوز یادآور یا بوستر زده‌اند. استرالیا، برزیل، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ترکیه، سنگاپور و امارات از جمله کشور‌هایی هستند که تزریق دوز سوم واکسن به مردم کشورشان را آغاز کرده‌اند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->